HÍVJON MOST
(+40) 728 919 999
Kosár0Item(s)

Az ön vásárlókosara üres.

Product was successfully added to your shopping cart.

Történelmi

   

25-40-ig Össz.: 40

  1. 1
  2. 2
  1. Látható Kolozsvár

    Orbán Lajos (1897–1972) kolozsvári polgár fényképhagyatéká­­­­­ból készült ez a válogatás, amely a két világháború közötti Kolozsvár utcáinak forgatagát mutatja be
    60,00 RON
  2. Legendák a magyar történelemből

    A magyarság történelme bővelkedik rettenthetetlen hősökben, csodálatos legendákban és rendkívüli uralkodókban. Ki ne ismerné Hunyadi Jánost, a híres törökverőt, vagy a vitézségéről és csodatételeiről méltán híres Szent László királyunkat.
    39,00 RON
  3. Legendás magyar királyok - Magyar égbolt alatt

    Öt magyar király, akik különböző okokból legendásnak számítanak már. De ne tévesszen meg minket a legenda főképpen a hírnevessé felnőtt, ily módon legendás uralkodókról van szó e könyvben.
    15,00 RON
  4. Magyar királyok- 3D szemüveggel

    A kötetben található színes portrék, valamint a 3D-s technológiával készült életképek és csatajelenetek emberi közelségbe hozzák a magyar történelem meghatározó alakjait.
    45,00 RON
  5. Magyar őstörténet

    A régi mondák a magyarok eredetét egészen Nimródig, az özönvíz utáni világ első királyáig vezetik vissza, ám a történelmi kutatások alapján kijelenthető, hogy a magyar múlt számos részletét a mai napig homály fedi. Ami biztos: a magyar nép több, genetikailag különböző eredetű népcsoportból alakult ki..
    7,50 RON
  6. Magyar történelem dióhéjban - Képes ismeretterjesztés gyerekeknek

    1100 év telt el már el azóta, hogy az Árpád fejedelem vezette magyarság megérkezett a Kárpát-medencébe, és új hazát teremtett magának. Viharos esztendők állnak népünk mögött, történelmünk bővelkedik sorsfordító eseményekben, de könyvünk lapjain a kevésbé fontos, ám annál érdekesebb tények, történetek is az olvasó elé tárulnak. Tudtad, hogy bő 300 évvel a honfoglalás után egy szerzetes megtalálta a keleten maradt magyarságot? Mi köze van a forintnak az olaszországi Firenze városához? Hogyan zajlott le egy középkori csata? Mi lett a sorsa Mátyás király híres fekete seregének? Honnan kapták nevüket az egymással hadakozó kurucok és labancok? Meddig tartott Petőfi Sándor népszerűsége az 1848-as forradalom kirobbanása után? Miért kedvelte a szépséges Sisi királyné a magyarokat? Az izgalmas kérdésekre megtalálod a válaszokat színes képekkel illusztrált kiadványunkban
    29,00 RON
  7. Mária Terézia magánélete - Trón és hivatás

    Mária Terézia negyven évig ült az osztrák és a magyar trónon. Milyen is volt valójában ez az erős akaratú, hitbuzgó katolikus asszony? Megtudhatjuk Nemere István művéből.
    15,00 RON
  8. Megírni kötelesség

    A könyv hiteles és megrázó tanúság azok számára, akiknek tudatában már a kommunista rendszer összeomlása, 1989 is történelem.
    43,00 RON
  9. Megsebzett Kolozsvár

    Jelen kötet lehetőséget ad arra, hogy a kolozsvári közösség a közelmúltban sorsát alakító történelmi esemény emlékezete kapcsán számot vessen önmagával és a világgal.
    72,00 RON
  10. Megszületett Kolozsváron

    Interjúk az erdélyi magyar színművészeti felsőoktatás intézményeiről
    28,00 RON
  11. Menekülők. Történelmi dráma két felvonásban

    A történelmi dráma 1660-ban, Debrecenben játszódó események három napját eleveníti fel, miután a török seregek elfoglalják Váradot, és a menekülők egy része, köztük a református iskola közel száz diákja és tanára itt keres menedéket.
    42,00 RON
  12. Miként a csillagok. Négy történelmi regény

    A kötetben négy történelmi regény olvasható a magyar református egyház múltjából. Egy Méliusz Juhász Péterről, egy Károli Gáspárról, egy Szenci Molnár Albertről és egy Ráday Pálról.
    56,00 RON
  13. Petőfi ​Erdélyben

    Huszonhat ​évet élt, s abból közel egy esztendőt töltött Erdélyben – a Bánságot és a Partiumot is beleértve. Nem sok idő, de ehhez fűződik életének két döntő eseménye: a házasság és a szabadságharc. Ő úgy mondaná: szabadság, szerelem.
    60,00 RON
  14. Románia elrománosodása

    A sorban immár harmadik Boia-kötet fordítása a maga módján része annak az állandó erőfeszítésnek/odafigyelésnek, amely a meghatározó román történészek és gondolkodók munkáinak magyar közegben való ismertetését célozza.
    22,00 RON
  15. Volt egyszer egy ’56

    Az 1956-os magyar forradalomhoz és szabadságharchoz kötődő, erdélyi-romániai fejleményeket taglaló idő- és térbeli utazás ez a könyv.
    45,00 RON

   

25-40-ig Össz.: 40

  1. 1
  2. 2