HÍVJON MOST
(+40) 728 919 999
Kosár0Item(s)

Az ön vásárlókosara üres.

Könyvek

Product was successfully added to your shopping cart.

Könyvek

   

193-216-ig Össz.: 1518

  1. A NAGYENYEDI KÉT FŰZFA ÉS MÁS ELBESZÉLÉSEK

    A történet, mint a cím is sugallja, a két fűzfa históriáját meséli el nekünk. “Felvinc és Enyed között egy kis bérci patak vágja keresztül az utat, melyen most tartós kőhíd van építve. A híd mellett kétfelől, a patak oldalában emelkedik két roppant fűzfa, és ezen két fűzfának históriai emléke van.
    13,00 RON
  2. A NAP GYERMEKEI

    Finom, elegáns könyvecske, mély tartalommal, gyönyörű, lírai rajzokkal. Igazi, szívhez szóló ajándék lehet virágok mellé, vagy helyett, ballagásra, születésnapra, névnapra, vagy bármilyen más alkalomra.
    35,00 RON
  3. A Nap háza. Kortárs versek és mesék

    A kötetben Békés Márta, Csukás István, Géczi János, Kiss Judit Ágnes, Kiss Lehel, Kollár Árpád, Marék Veronika, Mészöly Ágnes, Miklya Zsolt, Mosonyi Aliz, Sarkady Sándor, Tóth Bálint és Zelk Zoltán versei, valamint Bertóti Johanna, Lázár Ervin és Miklya Luzsányi Mónika meséi olvashatóak.
    26,00 RON
  4. A négy evangélium. Cigány művészek illusztrációival (rev. 1990)

    Máté, Márk, Lukács, János evangéliuma cigány művészek illusztrációival. Az 1990-es revideált új fordítású Biblia szövegével
    39,00 RON
  5. A néma revolverek városa

    Hát nézze mondta az ismeretlen, most maga azt teheti, amit akar, de ha mást akar, mint amit mondok, úgy természetesen felkötik rablógyilkosságért. Egyszerű, nem? Hogyne. es mit akar ön tőlem? Az életét. Holnaptól kezdve én vagyok Pencroft Tivald. Némi megilletődéssel hallotta 13. Pác, hogy polgári nevén, Pencroftnak szólítják, és keserű rosszindulattal ezt gondolta a kínos ismeretlenről: Vajh, ha isten adná neked, hogy holnaptól kezdve igazán te légy Pencroft. Ámen. Szükségem van egy körözött gyilkos habitusára. Nagy regényemet írom. Ugyanis író vagyok. És gazdag. Én öltem meg a nőt. De ez nem elég! Szükségem van arra, hogy átéljem egy bűnöző lelki életét az alvilágban! Ezért akarok 13. Pác lenni. A Nobel-díjjal együtt, remélem elnézik az éjszaka elkövetett gyilkosságot is. És ha felkötik önt e jelentős irodalmi esemény alkalmából? Vállalnom kell. De ez nem tartozik magára. Régóta figyelem magát, alakban és arcban kissé hasonlítunk. Ezt maga is látja. a szanatórium főorvosa mindkettőnkön elvégez némi kozmetikai szabdalást, és kész. Hondurasból elmegyünk, és nem lehet baj. Egyikünk sem járt rokonai és barátai körében több mind tíz éve. ennyi idő után a legcsekélyebb hasonlóság is kétségtelenné teszi a személyazonosságot Önnek holnaptól kezdve Benjamin Walter a neve. Nem tetszik. Jobban kedveli a Pácot? Mert én benne hagyom. Ha azonban elfogad egy ajándéklovat plombált foggal is, akkor felveszi a Walter Benjamin nevet. Azután alá kell vetnie magát egy jelentéktelen kozmetikai műtetnek, és néhány nap múlva pompás okmányokkal ismét szabad ember. A név nem egészen kifogástalan, de errefelé nem áll körözés alatt rablógyilkossággal kapcsolatban, mint a 13. Pác név. Nagy szó! Nem? Fel hát! Fel, Benjamin! Új élet virrad önre!"
    39,00 RON
  6. A Nevada szelleme

    Rejtő Jenőt utánozhatatlan humora, mesteri mondatfűzése, egyedi, könnyed stílusa a magyar irodalom egyedülálló jelenségévé avatja. Rejtő a tündérmesék világának sajátos környezetbe ültetett változatát teremti meg, ahol az alvilág kétes figurái egytől egyig úriemberek, a koldusról többnyire kiderül, hogy álruhás koronaherceg, és ahol végül a szerelmesek mindig egymásra találnak...
    39,00 RON
  7. A növekedés boldogsága

    Jézus boldogmondásainak magyarázata
    5,00 RON
  8. A növénykórtan alapjai

    A könyv első fejezetében a szerző praktikus szempontokat követve, gazdanövények szerint felsorolja az ismertebb növénybetegségeket.
    27,00 RON
  9. A Nyugat költői

    A legnagyobbak: Ady, Babits, Juhász Gula, Kosztolányi, Tóth Árpád mellett olyanokat is, mint Kaffka Margit, Gellért Oszkár, Szép Ernő, Füst Milán, Somlyó Zoltán, Karinthy Frigyes, akik nélkül csonka lenne a magyar irodalom megújulásáról alkoható képünk.
    11,00 RON
  10. A Pásztori levelek és a Filemonhoz írt levél magyarázata

    Református Egyházi Könyvtár - Új folyam 5.
    30,00 RON
  11. A pokol zsoldosai

    "A hadvezetőség megállapította, hogy a szökések száma az idegenlégióban negyven százalékkal emelkedett az utolsó hónapban. Az okkal tisztában voltak. A caid ügynökei francia nyelven írt röpiratokat terjesztettek. A röpiratok tudtára adják a gyarmati katonáknak, hogy azokat, akik Lebel puskájukat bármelyik lázadó törzsnél, de különösen a Tafilalet-oázisban beszolgáltatják, semmiféle bántódás nem éri Tirone éppen egy ilyen levelet olvasott. A fiatal Berg ült melléje. Beteg vagy? A fejem nagyon nyilall mondta Berg. Nem bírod soká ezt a klímát. Én is azt hiszem. Később azután nem fog fájni a fejed, csak tompa leszel és kábult. Ilyenkor jön a cafard. Az mi? Afrikai téboly. a meleg, az egyhangúság, az örökös sárga és fehér színek tompa hülyeséget okoznak. az ember néhány hétig gondolat és szó nélkül jár. iszik, de nem rúg be. néha halkan dúdol magában, vagy hirtelen mosolyogni kezd. Azután elhatározza, hogy ír a köztársasági elnöknek, vagy rájön arra, hogy neki a felkelők élére kellene állnia. Végül azon veszi észre magát, hogy nem bírja ki az őrmester szemöldökét, amint folyton rángatózik, és hogy ez megszűnjön, nagyot csap a puskatussal az egyik szemöldökre... Tényleg kibírhatatlan... folyton rángatózik a szemöldöke... A cafard nagy veszély. a legtöbb légionista átment már rajta. Az a kutyaság, hogy ha valaki gyilkol, akkor a cafard enyhítő körülmény, de azért felkötik a gyilkost. Nem volna kedved eljönni innen? Eljönni?... Hová?... A Tafilaletbe. Közel vagyunk hozzá. Már a negyedik pohár rumot itta. Berg is ivott egy keveset. A hőség még jobban kínozta, de felélénkült kissé az alkoholtól. Végighallgatta Tirone-t. Nem tudom mondta Berg. Holnapig gondolkozom. Az óra zörrent egyet és elnémult. Negyed hat volt. a legyek ellepték a rumos pohár szélét. Mellettük pergett a kocka."
    39,00 RON
  12. A prédikálás tanúbizonysága

    Thomas G.Long legíresebb homiletikai szakkönyve. A prédikáló lelkész tanú, aki Isten-tapasztalataiban „látott már valamit”, amiről úgy érzi, hogy feltétlenül beszélnie kell, és erről bizonyságot kell tennie az „övéi” előtt.
    25,00 RON
  13. A próbára tett nemzet

    Mi a közös a nemzetiségi kérdésben, a vörös- és fehérterrorban, a trianoni békeszerződésben, valamint a numerus claususban? Első ránézésre talán nem sok, és akár még úgy is tűnhet, hogy ezek a tankönyvekből ismert fogalmak az időbeli távolság okán a jelenre már vajmi kevés kihatással vannak. Holott az, hogy a magyarság miként igyekezett megbirkózni a 19. század végének, és a 20. század első felének traumáival, össznemzeti próbatételeivel, döntően meghatározza nemzeti önképünket, és máig közvetlen hatást gyakorol a mindennapjainkra.
    79,00 RON
  14. A prófécia múltja és jelene

    Ebben a könyvében a szerző arra az izgalmas kérdésre keres választ, hogy a Szentlélek erejével hangzó prófétai ige szól-e ma, és hogyan az egyházakhoz és az egyházakban. Ezért a fő hangsúlyt a Bibliára teszem ebben a könyvben, írja Clifford Hill.
    17,50 RON
  15. A próféta

    Az öt regényből álló sorozatnak immár a negyedik részét tartja kezben az olvasó. Ezek a regények olyan bibliai személyekről szólnak, akik a hit embereiként mások árnyékában éltek és szolgáltak.
    29,00 RON
  16. A protestáns Revideált újfordítású Biblia (RÚF 2014) ószövetségi részében végzett módosítások.

    A protestáns Revideált újfordítású Biblia (RÚF 2014) ószövetségi részében végzett módosítások. Elvek, eredmények, tartalmi indoklások.
    65,00 RON
  17. A pusztakamarási családkönyv - 300 év 700 magyar családja

    A kötet a pusztakamarási magyarok számbeli bemutatása, a családok eredetének felkutatása, a felmenő rokonsági vezérvonalak kiépítése és a leszármazottak helyben maradási, illetve kirajzási szándékának rögzítése céljából készült.
    49,00 RON
  18. A pusztítás könyve

    "A pusztítás könyve szigorú következetességgel megírt mű, egy meglepően kiforrott tehetségű, fiatal prózaíró első regénye" - Závada Pál ezekkel a szavakkal ajánlotta az olvasók figyelmébe Dragomán György 2002-ben megjelent könyvét, mely a következő évben elnyerte a legjobb első prózakötetért járó Bródy Sándor-díjat.
    62,00 RON
  19. A reformáció öröksége. Egyháztörténeti tanulmányok

    Két évvel ezelőtt szerveztük meg első ízben az egyháztörténeti konferenciát, azóta pedig további kettőre is sor került. 2017. áprilisában volt a második konferencia, amelynek a reformáció 500. évfordulójának tiszteletére A reformáció öröksége címet adtuk. Innen származik e kötet címe is.
    79,00 RON
  20. A reformáció századai. Egyháztörténeti tanulmányok

    A kötet a VI. Egyháztörténeti Konferencia előadásait tartalmazza. A tudományos seregszemlére 2021. június 2-án került sor a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézetben.
    99,00 RON
  21. A református kántor kézikönyve

    Zeneelmélet-Karvezetés-Orgonaismeret
    10,50 RON
  22. A repülő osztály

    A krichbergi gimnázium diákjai karácsonyi színdarabot próbálnak. A próbán minden remekül megy, de az előadásig történik egy és más előre nem látott esemény. Például kitör a háború a gimnazisták és a reálistások között, s hatalmas hócsatákat vívnak...
    36,00 RON
  23. A romániai református egyház törvénytára

    A romániai református egyház törvénytára
    26,00 RON
  24. A románok rövid története

    „Az ember közvetlenül érintett. Lehetetlenné válik számára, hogy pusztán elbeszéljen valamit, nagy a kísértés, hogy ítélkezzék is. A történész szenvedélye összefonódik a hazája életében részt vállaló, az ország jövőjéért aggódó politikai átéléssel.
    33,00 RON

   

193-216-ig Össz.: 1518