HÍVJON MOST
(+40) 728 919 999
Kosár0Item(s)

Az ön vásárlókosara üres.

Könyvek

Product was successfully added to your shopping cart.

Könyvek

   

169-192-ig Össz.: 1518

  1. 6
  2. 7
  3. 8
  4. 9
  5. 10
  1. A Magyar Református Egyház Istentiszteleti Rendtartása

    A Magyar Református Egyház érvényben levő istentiszteleti rendtartása.
    59,00 RON
  2. A Magyar Református Énekeskönyv tárgymutatója

    Tájékoztató, útmutató a Magyar Református Énekeskönyvhöz.
    11,00 RON
  3. A magyar stratégiai gondolkodás egyszeregye

    Sajátos műfajú könyv születik, amikor egy politikus adja írásra a fejét. A könyv alapvetően elméleti műfaj, a politika viszont többnyire a mindennapi cselekvés helye. Egy közszereplő ezért mindig ingoványos terepre téved, ha a napi eseményektől hátralépve, tágabb kontextusban gondolkodik a világ dolgairól és az országa helyzetéről. Különösen nehéz a helyzet, ha mindezt a harmincas évei elején – na jó, közepén – teszi valaki. Még egyetemista koromban az egyik tanárom előadásán hallottam ugyanis a következő adomát, amely jó időre megragadt bennem: „Fiam, aki fiatal korában sokat ír, az idős korában sokat szégyenkezik!” Mit tehetnék? Igyekszem cáfolni ezt a tételmondatot… Egy ilyen munka ráadásul szükségképpen nem teljes, nem csak leíró, és nem is feltétlenül objektív. Nem teljes, hiszen a valóságot sosem ismerhetjük meg egészen – ahogy mondani szokás: „tükör által homályosan látunk”. Nem csak leíró, hiszen a politikában dolgozva nemcsak az a feladat, hogy megpróbáljuk megérteni a körülöttünk lévő világot, hanem hogy mindenhol, ahol lehetőség van rá, „hass, alkoss és gyarapíts”. Nem is feltétlenül objektív, hiszen az események sodrában nincs mód tudományosan összevetni a tényszerűt az ideálissal. Azt sem szabad szem elől téveszteni, hogy a politikus írása és tevékenysége fölött végső ítéletet majd a történelem mond; a jelenben pedig szükségképpen vitát vált ki.
    64,00 RON
  4. A magyarok 1000 éve

    Könyvünk célja, hogy röviden összefoglalja a magyar nép történetét, mely az évszázadok alatt szorosan összefonódott a Kárpát-medence, egész Európa más népeinek múltjával.
    39,00 RON
  5. A Második Helvét Hitvallás

    Vallástétel és egyszerű magyarázat az igazi hitről és a tiszta keresztyén vallás egyetemes tantételeiről.
    16,00 RON
  6. A második korinthusi levél magyarázata

    Református Egyházi Könyvtár – Új folyam 9.
    30,00 RON
  7. A második világháború rövid története

    A második világháború a közelmúlt talán legismertebb történelmi epizódjainak egyike – ha máshonnan nem is, olvasmányaiból vagy filmélményeiből mindenki tud róla valamit. Az események láncolatának, az egyes szereplők motivációinak bonyolult szövedékét azonban csak kevesen látják át igazán, a különböző harcokat és a mögöttük meghúzódó döntéseket feldolgozó szakirodalom elképesztő gazdagsága pedig csak még jobban összezavarja a laikus olvasót. A neves skót történész, Norman Stone olvasmányos stílusban megírt szintézise ugyanakkor kompakt, jól követhető áttekintést ad a történésekről, a főbb szereplők indítékairól és törekvéseiről, így nagy haszonnal forgathatja bárki, aki szeretne többet megtudni a második világháborúnak az első világháborúban gyökerező okairól, a harcok lefolyásáról és a mindennapjainkat ma is meghatározó jelentőségéről. Nem hallgatja el a németek által elkövetett kegyetlen tetteket, de katonai sikereiket is elismeri, és a szövetséges hadviselők érdemei mellett megkérdőjelezhető lépéseiket sem rejti véka alá. Ha semmi egyebet nem is, ezt a könyvet mindenkinek érdemes lenne elolvasnia a 20. század korunknak is medret szabó legvéresebb hat évéről.
    71,00 RON
  8. A második világháború teljes története 15. – Harc a tengerekért

    A 20 kötetes sorozat második tíz kötete a 2. világháborúban döntő szerepet játszóalakulatok és fegyvernemek, katonák és ütközetek históriáját tárja fel.
    20,00 RON
  9. A második világháború teljes története 20. - A lovagkereszt legendája

    A 20 kötetes sorozat második tíz kötete a 2. világháborúban döntő szerepet játszóalakulatok és fegyvernemek, katonák és ütközetek históriáját tárja fel.
    20,00 RON
  10. A második világháború teljes története 7.- A partraszállás

    A 20 kötetes sorozat első tíz része kronológiai sorrendben mutatja be a második világháború eseményeit.
    20,00 RON
  11. A Mátyás-szobor és alkotója, Fadrusz János

    Demény Péter és Lászlóffy Aladár előszavával, román, angol és német nyelvű rezümével.
    55,00 RON
  12. A megbocsátás

    „...az indokolt felmentés csakis a menthetőt menti fel, míg az indok nélküli bocsánat azt bocsátja meg, ami menthetetlen – ez a sajátossága. Mert éppen a menthetetlen az, ami nem megbocsáthatatlan; és ami érthetetlen, az sem megbocsáthatatlan
    40,00 RON
  13. A megbocsátó barát. Igaz történet Péter kudarcáról és Jézus megbocsátásáról

    Veled is megtörténik, hogy azelőtt szólsz, mielőtt gondolkoznál? Előfordul, hogy hibázol? Hagytad már cserben a barátodat? Péterrel ez történt, újra meg újra meg újra. Ki akarna egy ilyen ember barátja lenni? Van valaki, aki igen. Péter számára ez egy nagy tó partján lett igazán világos…
    45,00 RON
  14. A megkerült cirkáló

    Az olvasók még jól emlékeznek a Balmoral nevű cirkálóra, amely egy ceyloni kikötőből szőrén-szálán eltűnik, hogy aztán Radzeer név alatt, Piszkos Fred kapitányi vezérlete mellett dicső tetteket hajtson végre. A Radzeer cirkáló viszont ebben a mostani kötetben újra eltűnik, de eltűnik az André de Rémieux nevű hajó is, amely furcsa "kirándulókat" visz a Csütörtök-szigetek egyikére. Nos, nem azért hívják Piszkos Fredet az "óceán miniszterelnöknek", hogy békés cethalászás közben is ne jusson ideje az eltűnt hajók "megkerítésére". Az akcióban nagy szerepet kap Fülig Jimmy és a kékszakállú Wagner úr is, akik ez alkalommal a Vakapád nevű bárka fedélzetén jeleskednek.
    39,00 RON
  15. A megőrzés parancsa

    Amikor Ray Bradbury regényében Montag, az egykori könyvégető kimenekül a városból, olyan emberek között találja magát, akik az általuk olvasott könyveket a memóriájukban őrzik. A nevük helyett fontosabb lesz az, amit olvastak. Így lesz a volt tűzőrből a Prédikátor könyve. A Fahrenheit 451 kora előtt mi is azokból a könyvekből építkezünk, amelyek már a részünkké váltak. A régiek bölcsessége egyfajta minőségi biztosíték: ezt olvasd, ezt érdemes. S mindeközben nemcsak a könyvről, hanem ajánlójáról is megtudunk valamit.
    95,00 RON
  16. A Megváltó csodáinak Ószövetségi háttere

    A szerző egy olyan témát mutat be interdiszciplináris kontextusban, melyet kevesen vagy egyáltalán nem kutattak magyar nyelvterületen, ezért a könyv hiánypótló szakirodalmi alkotásnak is tekinthető. Különös értéke a könyvnek a bibliai nyelvek pontos ismerete, a filológiai és szemantikai megközelítés, valamint a hermeneutikai kibontás.
    26,00 RON
  17. A menny innenső oldalán

    Nyár, horvát tengerpart, szerelem - és Isten szeretete.
    44,00 RON
  18. A messziről jött fiú

    Bauer Barbara új regényének főhőse három generáció sorsán keresztül jut el a szegénység, a talajvesztettség, a kilátástalanság mélységéből a gazdagság és a végtelen lehetőségek határtalanságáig. Feltár előttünk egy életutat, amely bárkié lehetne. De ez a történet egyetlen kisfiúé, aki látszólag éppen olyan, mint a többiek. De valamiben mégis más.
    58,00 RON
  19. A mezőség apostola – Emlékkötet Hermán János nagysarmási református lelkészről és mezőségi szorványmissziós szolgálatáról

    A kötetbe gyűjtött írásokból nemcsak egy hősies lelkészi életpályát ismerhetünk meg, hanem egy mezőségi nagyközség és az azt körülvevő szórványtelepülések mindennapjait is: szívszorító tudósításokat a búcsúzásról, egyes települések magyar református közösségei felszámolódásának utolsó pillanatairól.
    60,00 RON
  20. A mi kis Tomink

    Tomi örökmozgó kisbaba, aki mindig tudja, mit akar. Ha apu és anyu éppen nem figyel, ő máris kitalál valami meglepőt. Tomi legkedvesebb játéka KÍgyó Kornél, de sok izgalmas holmi akad a konyhaszekrényben is.
    13,00 RON
  21. A mindentudó kalap

    Volt nagyapónak egy sima szőrű, magas tetejű fekete kalapja. Sokszor meséltek róla. Azt mondták, hogy aki azt a kalapot a fejére teszi, mindent tud.
    8,50 RON
  22. A mumus és a Facebook

    A mumus és a Facebook mulatságos történetei csaknem egy évet ölelnek fel: februártól karácsonyig nyújtanak betekintést a gyerekek mindennapjaiba.
    56,00 RON
  23. A nagy szinonima-hadjárat

    Puritánia elnöke hadat üzen Extravagancia királynőjének. A tiszta beszéd jegyében kis híján kitör a háború, de szerencsére felbukkan Fodor Menta, és békésebb megoldást javasol: egy nyelvi vetélkedőt.
    19,00 RON
  24. A nagyenyedi két fűzfa

    Felvinc és Enyed között egy kis bérci patak vágja keresztül az utat, melyen most tartós kőhíd van építve. A híd mellett kétfelől a patak oldalában emelkedik két roppant fűzfa, és ezen két fűzfának históriai emléke van.
    8,50 RON

   

169-192-ig Össz.: 1518

  1. 6
  2. 7
  3. 8
  4. 9
  5. 10